Komentáře

1 Abyss Abyss | Web | 28. března 2011 v 22:32 | Reagovat

Vyčerpávající :) Též vlastním čtečku, nemám tedy Kindle, ale jinou, protože u Kindle jsem měla problém s formáty.
Myslím, že právě ty formáty jsou asi jediným nedostatkem této čtečky, teď by asi každý namítl, že je tu konvertace, jenže pro mé školní materiály to bohužel neplatí. Škola má, díky autorským právům, své materiály opravdu dobře zajištěny a přenést je do jiného formátu je nemožné, proto jsem musela volit čtečku s větším spektrem akceptovaných formátů. Ale jinak má čtečka pracuje stejně jako Kindle. Myslím, že pokud člověk opravdu nesáhne po nějakém hrozném krámu, tak je již nyní spousta kvalitních čteček.
Nedávno mě zaujal jeden článek na internetu, kde spoluzakladatel ereading.cz mluvil o tom, že největším nepřítelem e-knih v česku je Amazon Kindle, teď se mi to dokonce podařilo i znovu najít "http://www.root.cz/clanky/martin-lipert-kindle-je-nejvetsim-zlem-pro-eknihy-v-cesku/", tím nechci naznačit, že bych snad měla něco proti Kindlu, jen mi přišel článek zajímavý :)
Když jsem po Vánocích sháněla čtečku jednoznačně u mě Kindle vítězil, díky formátům jsem se však musela podívat po (bohužel) mnohem dražší variantě.
Jinak od začátku roku, jsem čtečku nabíjela 3x, poprvné když mi přišla, podruhé někdy v únoru a potřetí dnes :D Čtečku používám denně (již díky zmiňované škole) a vydrží toho opravdu hodně. Mimo školu je pak čtečka skvělá především na knihy v originálech a hojně využívám především možnost vpisování poznámek :)

2 gemik gemik | E-mail | Web | 28. března 2011 v 22:39 | Reagovat

Díky za komentář :-) Můžu se zeptat v jakém formátu školní věci máš?

Ten článek jsem také četl, zajímavý pohled, na druhou stranu je pochopitelné, že Amazon chce aby lidi četli hlavně knihy z jeho obchodu, prachy sou prachy :-)

3 Abyss Abyss | Web | 28. března 2011 v 22:51 | Reagovat

[2]: Ty školní formáty jsou na bázi PDF, jen s tím rozdílem, že má škola ještě přes firmu zajištěnou nějakou další ochranu, ale víc toho ze mě nikdo nedostane, protože nejsem moc technický člověk :D Náš učitel "ICT" má však taky Kindle a zatím se mu nepodařilo, aby naše texty ve čtečce rozchodil, z firmy mu napsali "že to prostě nepude" :)

Přesně, přeci jen už jen to, že je to jejich čtečka na něco odkazuje. Tady je pak ovšem potřeba, aby se tomu nějak přizpůsobil i náš trh, Kindle čteček je tu bezesporu nejvíc. Jenže právě "prachy sou prachy", takže je zde pak i pochopitelné, proč s tím mají naše nakladatelství takové problémy :)

4 Psenda Psenda | 29. března 2011 v 22:13 | Reagovat

Pekna recenze, skoda hrubky v tusim druhe vete... Predpokladam ze jsi ty dojmy vysypal a ne vysípal. :-D

5 gemik gemik | E-mail | Web | 29. března 2011 v 22:21 | Reagovat

Chybička se vloudí, opraveno :-) Ale jestli tam je jen jedna, tak to je ještě na mě dobré :-D

6 Geralt z Rivie Geralt z Rivie | Web | 30. března 2011 v 21:35 | Reagovat

Tákovýhle recenze bych chtěl taky umět :-) fakt supr, jenom nechápu proč se tím neživíš :-)

7 Janah Janah | Web | 31. března 2011 v 14:06 | Reagovat

Zajímavé a vyčerpávající. Právě se totiž rozhlížím po čtečce a tvůj článek mi usnadní rozhodování.

8 twilight-saga-steph-meyer twilight-saga-steph-meyer | E-mail | Web | 8. dubna 2011 v 23:17 | Reagovat

amazon kindle 3 mám už objednaný a chtěla jsem se zeptat... jak je to s tím stahováním z ulozto.cz? někde jsem četla že amazon sleduje soubory ve čtečce a že mě může zažalovat... je to vážně tak nebo je to paranoidní názor? :-?

9 gemik gemik | E-mail | Web | 9. dubna 2011 v 0:22 | Reagovat

[8]:  Taky jsem tyhle názory četl. Fakt asi je, že pokud Amazon chce, tak do naší čtečky vidí a teoreticky může třeba obsah smazat. Pokud vím, tak se to stalo snad jen jednou, Amazon prodával knihu na kterou neměl pořešená práva a následně ji všem, co si dotyčnou knížku zakoupili, bez jejich vědomí smazal. Byla z toho docela velká kauza, kvůli které vzniklo hodně paranoidních spekulací. Takže bych se toho vážně nebál a že by Amazon hnal uživatele před soud kvůli české knížce v pdb už vůbec ne :-)
Navíc  pokud si stáhnu pro svoji potřebu z ulozto třeba film nebo MP3, tak zákon neporušuji, u knih by to možná mohlo být to samé (ale to nemám ověřené).

10 twilight-saga-steph-meyer twilight-saga-steph-meyer | E-mail | Web | 9. dubna 2011 v 17:54 | Reagovat

[9]: díky za odpověď - pomohla mi :)

11 Petr Petr | Web | 20. listopadu 2011 v 11:07 | Reagovat

Něco do Kindlu - Žonglérův slabikář, obrázková učebnice žonglování.

http://zonglovani.info/download/mobi.html

12 Coach Outlet Online Coach Outlet Online | E-mail | Web | 6. prosince 2011 v 10:25 | Reagovat

たくさんのご参加をお待ちしてま~す

13 Lúthien Lúthien | Web | 30. prosince 2011 v 22:42 | Reagovat

Perfektní recenze, taky uvažuju o koupi čtečky a právě tahle mě hodně láká. Snad na ní jednou našetřím :D

14 Fay Fay | E-mail | 22. ledna 2012 v 13:21 | Reagovat

Opravdu dlouhá, nicméně pro mnohé jistě užitečná recenze. Pro mně jsou novinkou piškvorky a miny. Čtečku jsem dostala k Vánocům a objevila jsem hodně funkcí sama, hodně mi jich prozradili známí, ale o hrách jsem neměla ani potuchy. Musím souhlasit, že tato čtečka je opravdu perfektní. Což neznamená, že bych zanevřela na klasické knihy. V čem se lišíme je její výdrž. Od Vánoc jsem ji nabíjela už třikrát. Na druhou stranu, hojně využívám Wi-Fi. Češtinu v ní mám a jsem za ni vděčná, jelikož anglicky sice rozumím, ale číst v tom celou knihu by mě asi zabilo.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.